ملتقى شبـــاب الإســــلام


 
الرئيسيةإغلاقس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 نساء

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حياة القلوب
عامة الشعب
عامة الشعب
avatar

عدد الرسائل : 9
العمر : 32
البلد : مصر
مجال الدراسه : الطب البشرى
تاريخ التسجيل : 22/03/2008

مُساهمةموضوع: نساء   الجمعة 28 مارس 2008 - 7:41

[b][size=Amenorrhea &Hyper Prolactinemia (PRL)

1- Pituitary gland as a cause of amenorrhea?
Ans: a-Identification, b- causes , c- sheehan
2-Amenorrhea due to disorders of the ovary?
Ans: a- Identification, b- causes, c- turner $
3- Etioliology of 2ry amenorrhea?
Ans: a- Def of 2ry amenorrhea, b- causes, c- workup scheme (see the attachment)
4- Discuss the investigation of a case of 1ry amenorrhea?
Ans: a- Definition, b- causes, c- history, d- examination, e- Investigations
5- PRL hormone?
Ans: physiology
6- Cryptomenorrhea?
Ans: Don't forget DD Mucocolpus
7- Causes &effect of hyper PRL in ♀?
8- Imperforate hymen?
9- Turner Syndrome (Gonadal dysgenesis)?
Ans: don't forget ERT
10- Causes of 1ry amenorrhea?
Ans: a-Def, b- Causes, c- workup scheme (see the attachment)
11- Hyper PRL or galactorrhea?
Ans: Don't forget physiological
12- Sheehan $?
13- asherman $?
14- PCO?
15- PP amenorrhea?
*******************
18][/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
نساء
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ملتقى شبـــاب الإســــلام :: الفرقتان الخامسة والسادسه :: Gynacology & Obstetrics-
انتقل الى: